Det kan av olika skäl bli aktuellt att hitta en ny ägare till sin familjemedlem. Det är aldrig lätt gjort, och det är viktigt att lösningen passar er båda. Om det är nödvändigt att omplacera hunden, börja med att kontakta din uppfödare och se om han/hon är villig att hjälpa till med omplaceringen.

SBTK hjälper gärna till med omplacering av vuxna hundar. Det finns många som inte vill ta sig an en valp utan vill ha en vuxen hund. Ta kontakt med oss genom att skicka e-post till ak@bostonterrierklubben.se med uppgifter om hundens namn, registreringsnummer och ålder. Berätta gärna kort om hunden, var den finns nu och orsak till omplacering och dina kontaktuppgifter så att vi kan ringa dig.

Tänk på att skriva ett överlåtelseavtal och anmäla ägarbytet till Svenska Kennelklubbens ägarregister DjurID.se.

Senast uppdaterad: 2023 11 7

Omplacering av hunden Frank. Han är 7 år med registreringsnr; SE48288/2016.
Frank är en kramgo och sprallig Bostonterrier men med mycket osäkerhet gentemot okända hundar och människor. Vi har precis fått vårt andra barn och vi märker att han inte alls trivs, då barnen gärna är på honom mer än vad han vill. Hittills har det fungerat helt okej, mycket för att han inte har så stor integritet och är tålig mot deras påhitt. Men på senare tid har han börjat markera mot dem genom nafs och vi märker att hemmasituationen är jobbig för honom. Han älskar att vara ute i skog och mark, kan gå hur långt som helst men är obekväm med situationer där det rör sig mycket människor. På grund av osäkerheten kan han göra utfall mot både hundar och människor, vilket är ett stort problem. Vi önskar hitta honom ett nytt hem med mycket lek och motion (vilket han behöver) men även även med mycket närhet. I alla år har han sovit i vår säng under täcket, där känner han sig som tryggast.
Vi bor i Blackeberg utanför Stockholm.
Med vänlig hälsning,
Sofia Eriksson Grönberg 0708-186326
Mattias Larsson 0706-103441