Har du upptäckt bostonterrierns allsidighet?
Gillar du att slappa på soffan, att leka och busa, att vara ute i skog och mark för att spåra vilda djur, spännande tävlingar och utmaningar tillsammans med din fyrbenta vän? Oavsett vilket så passar en bostonterrier! Denna lilla alerta hund har en bredd som få.

Rasstandarden beskriver rasen som vänlig och livfull. ”Den har ett utmärkt temperament och är mycket intelligent, vilket gör den ojämförbar som sällskapshund.” Och som sällskapshund har rasen fungerat sedan 1893 då rasen godkändes som ras av Amerikanska Kennelklubben.

Att dra nytta av rasens intelligens och livfullhet är det många som gjort genom åren. Det handlar om att ha roligt tillsammans samtidigt som man löser en uppgift. Bostonterrierns envishet och uthållighet gör den till en utmärkt partner i arbete. Aldrig tidigare har bostonterriern varit så populär.

Vi hoppas att den här sidan skall inspirera till att testa rasens mångsidighet och de olika aktiviteter du och din hund gemensamt kan ägna er åt.

AGILITY
Agility handlar om att på kortast möjliga tid och utan fel eller vägringar ta sig igenom en hinderbana. Agility är en lättsam och underhållande sport, ofta är både farten och stämningen hög – och hunden minst lika förtjust som publiken. Det är samtidigt en uppvisning i avancerat samspel, och kräver mycket träning och ett nära och lyhört samarbete mellan hund och förare. Läs mer här.

BRUKSPROV
I ett bruksprov testas lydnad och hundens färdigheter inom någon av grenarna sök, spår, rapport, patrull och skydd. Det finns flera olika varianter av bruksprov, men i samtliga ingår ett lydnadsmoment och ett fältprov. Lydnadsprogrammet är obligatoriskt och ska genomföras av alla ekipage. Det finns fyra olika klasser där lägsta nivån är appellklass och den högsta är elitklass. Läs mer här.